sousoší putti II. - léto

Alegorie léta stojí u severozápadního nároží domu čp. 522. Skládá se z podstavce a vlastního sousoší. Podstavec tvoří hranolová patka s vykrajovaným nárožím s dříkem, dřík je nahoře i dole profilovaný, zhruba v polovině je přeťatý vodorovným páskem s oválnou perlou se zdůrazněným hlavním klenákem. Na odstupňovanou krycí desku navazuje stylizovaná krajina, na níž stojí figury. Levý putto stojí v kontrapostu, přes rameno má popruh a na něm zavěšené pouzdro. Pravou rukou přidržuje snop klasů a v dlani třímá srp. Levou ruku má položenou na kudrnaté hlavě druhého putti. Dětská tvář hledí na snop, vlasy jsou krátké kudrnaté. Druhý putto klečí a přidržuje snop prvního. Hlavu má odvrácenou. Oděn je v bederní roušce.