sousoší putti I. - voda

Sousoší alegorie vody je tvořeno dvojicí vzájemně se přidržujících putti. Figura vlevo sedí a pravou rukou se opírá o stylizovaný útes, nahé tělo je oděno do bederní roušky. Hlavu má obrácenou k levému rameni a hledí směrem k druhém putti. Dětský obličej zdobí kudrnaté krátké vlasy. Okolo krku a za hruď se sedícího putti drží druhé putto svou kudrnatou hlavu má odvrácenou. Druhý putto je nahý, jen ohanbí mu kryje stylizovaný list. Místo nohou má rybí ploutev s šupinami. Sousoší stojí na podstavci složeném z obdélné nízké patky, na ní je položen dřík s oblounovou římsou, přechodkou a vlastním dříkem, který je v polovině vodorovně přeťatý páskem. Na čelní a zadní straně s konvexní perlou se zdůrazněným hlavním klenákem. Dřík je ukončen profilovanou římsou Místo krycí desky je již nášlapná architektura stylizované krajiny se sedátkem. Podstavec je zděný z cihel s cementovou stěrkou.