kostel sv. Máří Magdaleny s ohrazením hřbitova a krytým schodištěm

Areál kostela sv. Máří Magdalény se nachází ve střední části protáhlé horské obce, v bezprostřední blízkosti náměstí, které je položeno jihovýchodním směrem od kostela. Kostel se nachází na samém okraji zástavby obce, nad hranou terénu svažujícího se do náměstí, v severním a západním směru se otevírá volná krajina. Areál tvoří kostel sv. Máří Magdalény, márnice, ohradní zeď vymezující hřbitov, kryté schodiště stoupající od náměstí ke kostelu a sousoší Krucifixu se sv. Máří Magdalénou, přisazené k průčelní zdi s otevřeným vstupem do krytého schodišťového ramene. Orientovaná stavba kostela stojí volně, je položena v jižní části hřbitova. Márnice je vložena do severozápadního úseku ohradní zdi, jedna ze dvou vstupních bran na hřbitov a ke kostelu je vedena ze severu, z otevřeného prostranství nad náměstím. Druhý přístup ke kostelu je veden zmiňovaným krytým schodišťovým ramenem, vycházejícím z uličky poblíž jejího vyústění do náměstí. Samotná plocha areálu je dána průběhem ohradní zdi vymezeným pozemkem hřbitova s kostelem a márnicí a pozemkem, na němž stojí kryté schodiště. V bezprostřední blízkosti areálu, přes uličku v místech naproti dolnímu vstupu do krytého schodiště, stojí památkově nechráněná budova někdejší fary.