kostel sv. Jana Nepomuckého s ohrazením, zvonicí a krucifixem

Areál farního kostela sv. Jana Nepomuckého se nachází na horním, severovýchodním okraji obce, nad hranou pozvolna v severovýchodním směru stoupajícího terénu, asi tři sta metrů od silniční komunikace procházející obcí a vedoucí směrem na Nebeskou Rybnou. Plocha areálu je dána severněji ležícím areálem kostela se hřbitovem, který je ohraničený ohradní zdí, a jižněji položeným obecním pozemkem, na němž volně stojí dřevěná zvonice a poblíž ní socha Krucifixu. Součástí areálu jsou farní kostel, ohradní zeď se dvěma vstupy do prostoru hřbitova, dřevěná zvonice a socha Krucifixu se schodišťovým ramenem. Na severozápadní straně byla do průběhu ohradní zdi hřbitova vložena márnice, která však dnes již nestojí. Oba vstupy do areálu jsou vedeny z jižní strany, odkud je také jediný přístup ke kostelu z obce. Na západní a severní straně terén poměrně prudce klesá a je zalesněn. Celý areál zaujímá zhruba kruhovou plochu, při čemž zvonice a socha Krucifixu jsou situovány jihovýchodně od presbytáře orientovaného kostela, v jeho těsné blízkosti. Východně od areálu, směrem do polí, stojí poblíž ohradní zdi hřbitova památkově nechráněný objekt někdejší fary.