dům č. e. 6

Dům č. e. 6 je patrová částečně podsklepená v přízemí zděná v patře hrázděná hladce omítnutá stavba z lomového opukového zdiva s použitím cihel na některých záklencích, klenebních pasech a klenbách postavená na terénním zlomu, tak že severní dvorní průčelí má terén v úrovni podlahy suterénu. Má sedlovou střechu krytou na jižní straně betonovými raženými taškami a bobrovkami na řídké laťování a na severní straně pálenými bobrovkami, též na řídké laťování. Boční štítové východní průčelí je dvouosé. Má zděné (původně hrázděné) přízemí se dvěma okny a hrázděné patro s ondřejskými kříži a dvěma okny. Dřevěný štít lomenice má profilovanou římsu, nad níž je motiv slunce. Okna jsou dvojitá, v líci osazená, ven a dovnitř otvíravá, dvoukřídlá, čtyřtabulková. V patře jsou okna ještě původní z 1. pol. 19. stol. s vnějšími závěsy, dvoukřídlá čtyřtabulková. V přízemí byly tyto nahrazeny na konci 20. stol. okny dvoukřídlými čtyřtabulkovými. Ve štítu lomenice jsou dvě jednokřídlá nečleněná okénka. Jižní průčelí je nečleněné bez okenních otvorů, v levé části jsou dva „střílnové“ otvory odvětrávající chlévy. Severní dvorní průčelí je v přízemí zděné v patře hrázděné. Nad vstupními dveřmi ve třetí ose zleva začíná v patře pavlač. Okna v první a druhé ose zleva jsou v přízemí dvoukřídlá, špaletová se střední příčlí, dovnitř a ven otevíraná, osazená v líci fasády. V patře jsou dvě okna totožná s okny v přízemí. Pod pavlačí v přízemí je ve střední ose vstup do objektu v pravé první a druhé ose vstupy do chléva. Mezi vstupem do domu a vstupem do chléva je špaletové okno do chléva, osazené v líci fasády, dvoukřídlé, ven otevírané, členěné do kříže. Západní průčelí je hrubě asi provisorně omítnuto, protože se zde asi uvažovalo s prodloužením domu. Krov je hambálkové soustavy se střední zavětrovanou vaznicí. Střešní krytinu tvoří zčásti bobrovky a betonové tašky (ploché, drážkované). Dispozice interiéru je trojdílná se střední síní v přízemí, obytnou světnicí v předním východním dílu, chlévem v zadním západním dílu a komorami v patře.