dům

Nárožní modernisticky ztvárněný trojpatrový objekt s geometricky řešenou fasádou. Dominantním prvkem je zaoblené nároží vystupující nad rovinu střechy, které je zakončené výrazně předstupující nízkou kuželovitou střechou. Přízemí objektu slouží pro komerční účely (původně zde byla umístěna prodejna nábytku) a je prolomeno řadou velkoplošných výkladců. Vstup do obchodních prostor je situován na nároží. Vchod do obytné části je umístěn na boční jižní straně. Průčelí do Americké ulice má v prvním a v druhém patře nasazeny dva arkýře, které jsou spolu propojeny polozapuštěnými balkony. Propojení arkýřů s balkony je zdůrazněno modernisticky pojatou pásovou bosáží v ploše parapetů. Poslední obytné podlaží, vložené do mansardové střechy, má nasazen průběžný balkon, který nesou zmíněné arkýře. Balkon zasahuje svou délkou až k nároží a má jednoduché kovové vodorovné zábradlí. Průčelí do České ulice je řešeno podobným způsobem. Vzhledem k tomu, že je ale celé průčelí kratší, je zde pouze jeden arkýř a jeden balkon, který se nachází v posledním podlaží. Fasáda objektu je řešena za pomocí horizontálního tektonického členění. Přízemí je od patra odděleno mírně vystupujícím průběžným plochým pásem. Okenní otvory jsou vždy spojeny za pomocí průběžné podokenní a nadokenní římsy. Ta je použita rovněž na členění arkýřů. Mezi okny na nároží a na konci levé části fasády je vložena na výšku oken bosáž. Na objektu jsou místy dochované původní okenní výplně.V arkýřích se nacházejí jednoduchá úzká jednokřídlá nečleněná okna, dělená pouze poutcem v horní třetině. Na nároží jsou pak okna trojdílná ve tvaru T.