kino č.p. 21 a dům č.p. 213

Řadový dům se nachází v historickém jádru města. Stavba spoluvytváří jižní frontu Havlíčkova náměstí. Dvoupodlažní je mírně odsazena od uliční čáry. Hmota na lichoběžníkovém půdorysu je zakončena sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s uliční čárou. Hlavní vstup je přístupný pomocí předsazeného schodiště o šesti stupních. Přízemí je členěno nízkým předsazeným soklem a jednoduchou patrovou římsou, která je více vykonzolovaná než vysoká. Parter s keramickým páskovým obkladem kladeným na vazbu má dvě osy, jednu na středu fasády a druhou při severozápadním nároží. Osa na středu fasády má podobu vstupu osazeného dvoukřídlými dveřmi. Dřevěná konstrukce je z části prosklená. Druhá osa je okenní. na výšku obdélný otvor je osazen dvoukřídlým rámem bílé barvy. Plocha převýšeného patra je členěna souměrně trojicí předsazených pásů, které jsou na celou výšku patra. V horní čtvrtině jsou tyto pásy přerušeny na šířku obdélným okenním otvorem, která jde na celou šíři pruhu. Okenní otvory jsou osazeny jednokřídlými rámy hnědé barvy. Plocha fasády je zakončena jednoduchou kubickou korunní římsou. Omítané plochy jsou provedeny ve dvou barvách, kdy základní plocha je v hnědočervené barvě a předsazené části jsou v hnědošedé. Omítka je tvrdá, strukturovaná a ve hmotě probarvená. Ve střešní rovině skloněné do náměstí je osazeno jedno střešní okno v podobě výlezového otvoru. Střešní krytinu tvoří asfaltové pásy.