tělocvična tělovýchovného spolku Jahn

Tělocvična tělovýchovného spolku Jahn je jednopodlažní budova na pravidelném obdélném půdoryse zastřešená sedlovou střechou. Krytina je skládaná, pálená. Budova má zvýšený suterén. Jedná se o prostý halový prostor bez vložených etáží. Základní výškové řešení odpovídá přibližně třem nadzemním podlažím, přičemž poslední podlaží je vestavěno do podkroví. Sokl budovy je obložen nahrubo pemrlovanými kamennými deskami a vzhledem k rozdílné výškové úrovni terénu na hlavním štítovém průčelí zabírá celé přízemí. Fasády jsou hladké bez jakéhokoliv tektonického členění, pouze okenní otvory jsou zdůrazněny výrazným okosení hran. V jihozápadním štítovém průčelí je centrálně umístěn hlavní vchod do budovy. Štít je prolomen řadou okenních otvorů. V úrovni prvního patra jsou umístěny tři, v úrovni druhého patra pět a v poslední výškové úrovni čtyři okenní otvory. Druhé štítové průčelí je řešeno jednodušším způsobem. V pohledově levé části je umístěn zadní vstup. Přízemí je prolomeno řadou úzkých otvorů nasazených na hranu soklu. Střední etáž je prolomena pouze dvojicí kruhových oken umístěných v krajních osách. V horním podlaží je umístěna čtveřice obdélných, vertikálně orientovaných oken. Boční průčelí je prolomeno šesticí rozměrných obdélných horizontálních okenních otvorů umístěných těsně pod úrovní střechy. Tato okna osvětlují hlavní sál tělocvičny. Z každé strany je tato řada doplněna jedním kruhovým oknem. Okenní výplně jsou děleny na menší čtvercová pole vloženým pravoúhlým rastrem. Analogickým způsobem je řešeno protilehlé průčelí orientované do přilehlého sportoviště. Místo krajních kruhových oken je však po stranách průčelí umístěna dvojice vstupů. Ty jsou kryty markýzou, nad kterou je prolomen půlkruhový nadsvětlík. Vnitřní halový prostor je zaklenut skružovým krovem. Konstrukce krovu je pohledově přístupná.