věžový vodojem

Architektura věže je jednoduchá na čtvercovém půdorysu. Jedná se o věžovou stavbu na nízké podnoži, ze které vystupuje hranolová věž ukončená mírně předsazenou krychlovou nádrží s jehlancovou stříškou. Hranolová věž je prosvětlena středovým velmi úzkým vertikálním pásem. Celková výška věže činí 24 m nad terénem. Pod věží se nachází přítokový vodojem o objemu 100 m3, objem reservoáru ve věži je 90 m3. Vodojem je v současné době v provozu a slouží k zásobování vodovodních řádů směrem Ledenice, Radostice a Strážkovice. Přízemní rozšířená část se vstupem a okny je kryta plochou střechou. Dřík vodojemu má na každé straně v ose vertikální pás osvětlovacích oken, jehož okraje jsou zdobené vystupujícím lemováním. Plášť horního zásobníku je zdoben dvěma horizontálními pásy, na zásobník je nasazena stanová střecha s předsazenou římsou. Střecha je kryta měděným plechem, na každé straně střechy je jeden vikýř. Střecha je zakončena větrací lucernou s hromosvodem. Voda ze spodní nádrže je čerpána do horního zásobníku dvěma pumpami poháněnými elektromotory. Stavba vodojemu stála 317 220,- Kč, strojní vybavení 36 677,- Kč a elektrické vybavení 1 000,- Kč.