návesní kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k západu. V ose vstupní východní strany je otevřena obdélným vstupem zaklenutá stlačeným valeným obloukem. Vstup rámuje úzká štuková šambrána nad klenutím vybíhající do drobné voluty. Na vnitřním líci poměrně hlubokého vstupu jsou osazeny výplňové dveře, v horní polovině s vlnitými vertikálními příčkami. Nad vstupem je v ploše průčelí umístěn štukový letopočet 1831. Stěnu průčelí rámují při nárožích hladké pilastry zakončené profilovanou římsou před vrcholem stěny. Stěnu ukončuje vysoká bohatě profilovaná podstřešní římsa. Boční stěny i kolmá stěna závěru dodržují shodné architektonické členění jako vstupní průčelí pomocí pilastrů a podstřešní římsy. Kapli kryje nízká základna jehlancové střechy, z jejíhož vrcholu vyrůstá rozměrově mohutná hranolová zvonice otevřená od paty každé stěny vysokým valeným prostupem pro zavěšení zvonu. Stěny ukončuje mírně vystupující hladká fabionová římsa nesoucí jehlancovou střechu s rozšířenou základnou, krytá, stejně jako střecha kaple, dvojitě kladenými taškami bobrovkami. Z vrcholu střechy zvonice vyrůstá ozdobně kovaný kříž. Celá hmota kaple stojí na umítaném mírně rozšířeném soklu vyrovnávajícím nerovnost terenu.