kostel sv. Michaela Archanděla

Neorientované jednolodí s půlkruhově zakončeným presbytářem a hranolovou věží nad hlavním severovýchodním průčelím. Presbytář, osvětlený dvojicí půlkruhových oken v závěru, kryje sedlová střecha s půlkuželovým závěrem. Na obou stranách na něj navazují čtvercové prostory (sakristie v přízemí a oratoře v patře), mírně vystupující z hmoty lodi a prolomené z každé strany dvěma půlkruhovými okny. Na jižní straně měly obě sakristie obdélné vstupy, dnes jsou však zadělány. Loď kostela rytmizují na obou stranách obdélná okna s půlkruhovým záklenkem dosedající na poprsní římsu, další římsa vede ve výšce záklenků. Tato se však již neobjevuje na západním průčelí. Loď kostela kryje valbová střecha dosedající na korunní římsu obklopující celou stavbu. Fasádu dále člení pilastrový řád zvedající se nad cele bosovaným přízemím. Na většině míst je však původní fasáda značně poškozena, někde dokonce zcela chybí. Na loď navazují prostory předsíně, kaple a schodiště na kruchtu, stejně jako sakristie částečně vystupující z hmoty lodi a prolomené na obou stranách dvojicí půlkruhových oken. Hlavní vstup, tvořený obdélným portálem se silně vysazenou a vykonzolovanou nadpražní římsou (stejným způsobem je řešený i boční vstup na východním průčelí), je umístěn v ose 42 metrů vysoké věže, jež z hlavního průčelí mírně vystupuje. Střední část hlavního průčelí prolamuje půlkruhové okno dosedající na podokenní římsu. Nad ním byl dříve umístěn drobný latinský kříž (dnes pouze obtisk ve fasádě). Horní část věže, tvořenou neomítnutým kamenným zdivem, člení půlkruhová okna, ciferníky hodin a průběžné římsy obíhající věž po celém jejím obvodu. Završuje ji vysoká jehlancová střecha s námětky.