kostel Všech Svatých

Jednolodní emporový kruchtový kostel s obdélnou lodí, polygonálním závěrem o pěti stranách osmiúhelníku s opěráky a hranolovou věží vestavěnou do západního průčelí, má pravidelnou dispozici. Nárožní opěráky nedosahují výšky římsy a jsou ukončeny profilovanými plochými stříškami z pískovcových desek. Do jeho severovýchodního nároží je zakomponována sakristie, k jižní hloubkově orientované zdi lodě je přiložena márnice (nazývána kostnice). Střechy o rozdílných hladinách hřebenů kryje dvojitá pálená krytina z bobrovek. Do valbové střechy lodi kostela vstupuje polovalbová střecha presbytáře. Hladina jejího hřebene je nižší. Oba pulty střechy lodi prostupují dva osvětlující vikýře, uzavřené třítabulkovým oknem. Výškovou dominantu tvoří dvoustupňová jehlanová střecha věže. Horizontálně jsou průčelí a presbytář ukončeny obíhající profilovanou korunní římsou. Hlavní průčelí se obrací k západu k přístupové komunikaci. Z průčelí mírně vystupuje středový rizalit, na který navazuje pata věže s obíhající soklovou římsou (zde se jedná o kordonovou římsu, která upozorňuje na patrování ve věži). V přízemí se nachází obdélný vstupní otvor s pravoúhlým pískovcovým ostěním s přímým překladem. Ostění, včetně pravoúhlých uší, obíhá plochá páska. V patře průčelím prostupuje obdélná okenní osa s polokruhovým záklenkem. Je orámovaná pískovcovým ostěním, které po vnější straně obíhá plochá páska. Okenní otvor uzavírá šestikřídlé dělené okno. Ve druhém patře, již v úrovni věže, středová osa prochází obdélným okenním otvorem se segmentovým záklenkem, který obíhá lizénový rámec (stejná situace je i na severním a jižním průčelí věže. Okna mají uzavírané dvoukřídlé žaluziové okenice). Před jižní tříosé průčelí lodi předstupuje čtvercová předsíň krytá valbovou střechou s bobrovkami. Západní a východní stěna předsíně je členěna jedním čtvercovým oknem. Jižní stěna je prolomena obdélným vstupním otvorem v pravoúhlém pískovcovém ostění s přímým překladem obíhá plochá páska, který je vyplněn dvoukřídlými rámovými dřevěnými dveřmi. Jižní a severní průčelí lodi jsou členěna třemi půlkruhově ukončenými obdélnými okenními otvory s podokenní římsou obloukové profilace. Orámovány jsou pískovcovými ostěními, které po vnější straně obíhá plochá páska. Okenní otvory jsou vyplněny šestitabulkovými okny. Trojboce uzavřený presbytář je členěn půlkruhově ukončenými okny umístěnými v jižní, jihovýchodní a severovýchodní stěně. Východní stěna je lichá. K severní stěně presbytáře je přiložena sakristie obdélného půdorysu. Východní stěna sakristie je členěna jedním obdélným vstupem s pravoúhlým kamenným portálem, vyplněným jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Severní průčelí je prolomeno jedním obdélným okénkem. Stěny sakristie jsou ukončeny jednoduchou korunní římsou. Do jižní stěny lodi je zazděn náhrobník A. Kölbenové z Geisingu z roku 1584.