zahrada

Areál zahrady má tvar protáhlého čtverce a je orientován směrem k ulicím Jablonecká a Tyršova. Původní kompozice zahrady není známa, neboť byla zcela přetvořena novými úpravami. Nachází se zde ovšem několik dřevin, které byly součástí původní kompozice zahrady. Jedná se o vzrostlé pěnišníky Rhododendron a cypřišky Chamaecyparis pisifera 'Filifera´ a jeden listnatý solitérní strom javoru klenu Acer pseudoplatanus. Směrem dovnitř, při ohradní zdi je vytvořen záhonový lem s nově dosazenými kvetoucími keři, trvalkami a okrasnými trávami nejrůznějších barev. Ve východním cípu zahrady se nachází drobná půlkruhovitá stavba připomínající besídku. Od altánu vede napříč zahradou cesta, která má ve svém středu kruhovitou plochu s vodním prvkem a dřevěnými lavičkami. Volný travnatý prostor byl doplněn o tři sloupovité kultivary habru Carpinus betulus 'Fastigiata´ a převislý buk Fagus sylvatica ´Purpurea Pendula´.