obytný dům

Patrová zděná neomítaná stavba obdélného půdorysu je završena polovalbovou střechou, krytina eternit. K dráze orientovaná podélnou stranou, kterou prolamuje devět okenních os, členěných pomocí lizénového rámce v rytmu 2+5+2. Rámce se uplatňují i na bočních stranách a na hlavním průčelí, kde doplňují členění středovým rizalitem. Rytmus 9osého průčelí do přednádraží je 3+3+3. Rizalit s vnitřním schodištěm kryje polovalbová střecha, komolý štít prolomen kruhovým otvorem. Obdélná okna završují segmentové cihlové záklenky, okna čtyřkřídlá, kastlová, šestidílná. Režné zdivo plasticky členěno vystupujícími prvky ve světlejším odstínu - tenká parapetní římsa v přízemí, profilovaná kordonová a korunní římsa, lizénové rámce. Boční štíty prolomeny dvojicí půlkruhově ukončených oken s cihlovými záklenky. Podezdívka kamenná.