kostel

Kostel se nachází na nároží ulic Blahoslavova a Husova při nábřeží řeky Moravy. Stavbě dominuje na severovýchodě vysoká hranolová věž, k níž se přidružuje půlkruhová apsida. Z ulice Husovy dělí fasádu objektu 6 okenních os, které jsou v případě vikýřů na střeše zredukovány na 3. Věž dělí z každé strany jedna okenní osa. Do přízemí věže jsou ze severní a východní strany vsazeny hlavní vstupy do kostela rámované dvojitou edikulou. V obloukovém štítu s výrazným klenákem se uplatňuje nadedveřní světlík. Před oknem je na soklu ve tvaru knihy umístěn kalich. Kladí hlubší edikuly zdobí nápisy ,,My kážeme Krista.“ a ,,Kristus život náš.“. Šestipatrový hranol věže je zakončený valbovou střechou s oktogonální věžičkou krytou jehlancovou stříškou. V pátém patře nahrazují okenní otvory ze tří stran kruhové ciferníky. Nad nimi obíhá kolem celé věže ochoz podepřený konzolovou římsou. Poslední patro věže je zúžené a ze severovýchodní i jihozápadní strany členěno dvěma okenními osami. Kostel kryje sedlová střecha. Jednopatrová půlkruhová apsida v sobě skrývá ve sníženém přízemí toalety a ve vyšších podlažích schodiště do kostelního sálu a na hudební kruchtu. Vysoký sokl je téměř v polovině přerušen římsou, na kterou dosedají parapety tří obdélných okének. Na okénka v ose navazují vysoká obdélná okna i malá oválná osvětlující schodiště. Vrcholem každé osy je kusá kuželková balustráda v zábradlí falešného balkonu, který zastřešuje apsidu. Vysoká obdélná okna jsou vložená do mělkého rámce, který je protažený až k podnožní římse a přetnutý těsně pod oknem krátkou parapetní římsou. Okna se lehce šípovitým způsobem vylamují směrem ven ze stavby. Prostory mezi i po stranách oválných oken vyplňují festony. Fasáda je od zábradlí balkonu oddělena členitou konzolovou římsou. Fasáda z ulice Blahoslavova je řešena zrcadlově k protějšku z ulice Husova.