dům farního sboru

Objekt sborového domu kolmo přiléhá ke stavbě kostela, hlavním vstupem obrácený do ulice Blahoslavova. Z ulice Husova dělí fasádu objektu 4 okenní osy, přičemž v pravé krajní ose je situovaný původní hlavní vstup do modlitebny, tzv. Betlémské kaple, s dochovanými dvoukřídlými dveřmi s bohatě zdobenými závěsy. Jihovýchodní fasádu dělí už pouze 3 osy. Vstup na faru se nachází v pravé krajní ose. Nade dveřmi plní funkci stříšky balkon se vstupem z první podesty vnitřního schodiště. Střecha sborového domu je sedlová se 3 vikýři, podélná s ulicí Husova s valbou v jižním směru opatřenou velkým vikýřem se třemi okny. Na ni kolmo navazuje sedlová střecha s valbou do ulice Blahoslavova s velkým vikýřem o jednom okně. Jihozápadní fasádu člení 6 okenních os, přičemž dvě zleva a jedna zprava jsou slepé.