torzo sochy sv. Prokopa

Torzálně dochovaná socha sv. Prokopa se nachází v zahradě jižně od domu č. ev. 18. Socha stojí na vyšším bohatě pojednaném soklu stojícím na zapuštěné obdélné kamenné desce. Patka soklu má obdélný půdorys a na čelní straně je mírně konvexně vydutá. Nachází se na ní rytý, špatně čitelný nápis. Patka se obvodovou profilací se zužuje, pod vrcholovou římsou je konkávně projmutá. Boky dříku jsou konkávně vykrojené a ve spodní části jsou rozšířeny volutami. Drobnější voluty se nachází též v horní části dříku, pod profilovanou hlavicí. Na čelní, mírně vyduté straně dříku je vpadlé zrcadlo, uprostřed kterého je rokajová kartuše kasulovitého tvaru. Pod kartuší je relikt latinského nápisu: „St. Procopi / Anno 1781”. Sokl je ukončen profilovanou hlavicí se segmentovým středním úsekem vyklenutým směrem nahoru a zakončeným oblounem. Postava sv. Prokopa stojí na nízkém plintu v kontrapostu s odlehčenou pravou nohou. Soše chybí hlava, pravá ruka je uražena u ramene a levá u lokte. Postava je oděna do pluviálu, který je na hrudi sepnut sponou, a spadá přes ramena až k zemi. Pod ním má světec rochetu, sahající ke kolenům, a spodní roucho, zpod kterého vyčnívá špička boty pravé nohy.