přehrada

Přehrada se nachází v údolí Harcovského potoka. Hráz je umístěna na jejím Z konci. Tížná oblouková hráz je vyzděna z lomového kamene na cementotrasovou maltu. Pro návodní líc hráze byl použit opracovaný kámen pohledově ztvárněný do kyklopského zdiva pro vzdušní líc kámen vhodný ke zdění řádkového zdiva. Použité kamení bylo získáno z místních lomů v zátopové části. Pro hráz byl zvolen oblouk o poloměru 120m. Hráz je na obou koncích zakotvena do skalního podloží. Celková výška zdí včetně základu měří 20,50 metrů. Na SV straně vystupují z hráze dvě kamenné věže na kruhovém půdorysu, zakončené kuželovou střechou krytou bobrovkami. Ve věžích je umístěno ovládání výpustí. Na V konci hráze ústí pěti segmentovými oblouky přepad pro vysokou vodu.