městské lázně

Pro stavbu městských lázní byla vybrána parcela jihovýchodně od náměstí na křižovatce Komenského a Ludvíkovské ulice. Objekt postavený na půdorysu písmene L je tvořen patrovou budovou s mírně vyvýšeným nárožním rizalitem a kolmo situovanou o něco nižší budovou s bazénem. V přízemí se nachází zázemí bazénu, sauna, v horních podlažích pak městské byty. K pravé straně objektu je připojen přízemní přístavek, jehož okno shodného provedení tvoří další osu fasády. Půlkruhově zakončená okna přízemí lemuje jednoduchá šambrána. Pod okny se nacházejí zdobné geometrické štukové motivy, pod kterými je parapet vyskládaný z keramických zelených tvarovek. Okno vlevo od vstupu je protaženo až k parapetu. Okna patra jsou obdélná dvoukřídlová, v rizalitu navíc se štukovou šambránou. V šesté ose z leva se nachází hlavní půlkruhově zakončený vstup lemovaný cihlovým obkladem a osazený nepůvodními dvoukřídlovými dveřmi s nadsvětlíkem. O horní část portálu se opírá dvojice modernisticky pojatých atlantů, ktří na svých bedrech nesou balkon situovaný v ose vstupu. Mezi nimi je letopočet dokončení stavby: „1910“. Průčelí směrem do Komenského ulice je tvořeno nárožním rizalitem a budovou s bazénem, jejíž fasáda je trojosá. Velká nahoře půlkruhovitě ukončená okna s šambránami jsou svislými pásy rozdělena na tři pole. Plocha stěny nad oknem vybíhá vždy do segmentově ukončeného štítu vrcholícího koulí a v ose dekorovaného reliéfní maskaronem. Dvorní průčelí jsou jednoduchá. Východní fasádu s bazénem člení pouze dvě obdélná okna, na pravé straně se k budově připojuje nižší přístavek se dvěma úzkými okny. Korunní římsu člení plastická obdélná pole. Střecha budovy lázní je valbová, střecha budovy bazénu sedlová krytá pálenými taškami bobrovkami s vikýři ve tvaru volských ok. Nárožní rizalit vrcholí oplechovanou polygonální věžičkou se zvoncovitou plechovou střechou. Hřeben střechy bazénu je osazen čtyřstěnnou oplechovanou věžičkou s valbovým zastřešením zajišťující odvětrávání. Původní ocelová okna objevená při rekonstrukci v roce 2005 byla v druhé polovině 20. století vyplněna luxfery a následně nahrazena okny z europrofilů zelené barevnosti.