fara

KP tvoří tyto objekty: fara, ohradní zdi, brána, hospodářské stavení, stodola, soška sv. Jana Nepomuckého Objekty v prostředí KP: novodobé ohradní zdi Fara zde zmiňována již r. 1311. Dnešní budova pochází z druhé poloviny 18. století, její fasády byly upraveny po polovině 19. století. Fara je jednopatrová nad téměř čtvercovým půdorysem. Vchod do budovy na střední ose, lemován pískovcovým portálem, nad ním na konzole pískovcová drobná socha sv. Jana Nepomuckého z druhé pol. 18. století. Průčelí vrcholí dvouosým štítem s trojúhelníkovým nástavcem a koulemi na postranních křídlech. Uvnitř budovy rovné stropy, v chodbě segmentová klenba. Po stranách průčelí přistavěna k faře ohradní zeď, v ní brána se segmentovým záklenkem a nevhodnými kovovými vraty. Na jižní straně přiléhá k faře dvůr s hospodářskými budovami. Východní budova na obdélném půdorysu pochází z 19. stol. Na severní, dvorní, fasádě má zachovány 3ks původních dveří se segmentem ukončeným nadsvětlíky v kamenném ostění ve vpadlém poli. Západní budova s pultovou střechou z konce 19. stol. má na středu segmentem zaklenutá vrata, po stranách okenní otvory. Na severu a západě je za novou ohradní zdí zbytek zahrady, která byla zmenšena výstavbou silnice v její severozápadní části.