sousoší Kalvárie

Sousoší Kalvárie se v současné době nachází jižně od kostela, mezi branou v ohradní zdi a schodištěm – východně od jejich osy. Z pískovce vytesané sousoší se sestává ze tří částí osazených na společném zděném hladce omítnutém soklu, ve středu je umístěn krucifix s Máří Magdalenou, na západ od něho (vlevo) socha Panny Marie a na východní straně (vpravo) socha sv. Jana Evangelisty. Skulptura krucifixu s klečící Máří Magdalenou jako jediná z trojice má pod podstavcem pilastr. Pilastr zastupuje soklovou architekturu, je proveden z pískovce, dřík je v dolní části konkávně-konvexně prohnutý, s profilovanou římsou a jednoduchou patkou. V horní rovné části dříku je dvouřádkový nápis s datací: „Gott allein die Ehre / GV : 1729”. Dřík je zakončen profilovanou římsou, na které se nachází podstavec zhruba čtvercového půdorysu s odsazenými zaoblenými rohy, s profilovanou římsou a patkou, na čelní straně dříku má nízké obdélné zrcadlo po stranách rozšířené odsazenými půlkruhy. Skulptura je vertikálně uspořádaná a vrcholí bytelným křížem, na jehož horním kratším rameni je přibita zvlněná páska, v dolní části rozevřena do cípů, s dvouřádkovým nápisem IN/RI. Tělo ukřižovaného Krista s bohatě zřasenou bederní rouškou umístěné na mohutném latinském kříži, je prověšeno ve výrazném tvaru písmene Y. Nohy Krista jsou přichyceny hřebem přes oblaka s andílčími hlavičkami, která zahalují spodní část kříže. Pod křížem, na skalnatém terénu klečí na pravém koleni Máří Magdalena s dlouhými rozpuštěnými vlnitými vlasy. Má sepjaté ruce, levé koleno je mírně zdviženo. Tělo světice je esovitě prohnuto a vytočeno směrem k divákovi. Hlava je nakloněna k pravému rameni a pohled směřuje dolů. Kříž v oblacích s Kristem a Máří Magdalénou je osazen na symbolicky ztvárněném vrchu, v jehož přední části je vytesán reliéf hada. Sochy Panny Marie a sv. Jana Evangelisty jsou osazeny na podstavcích zhruba čtvercového půdorysu s konkávně prohnutým dříkem a s profilovanou římsou a patkou. Socha Panny Marie představuje na plintu v kontrapostu stojící postavu (převážně na levé noze) v mírně podživotní velikosti. Hlavu s dlouhými vlasy má mírně zakloněnu a ruce sepjaty na hrudi. Oděna je do bohatě zvlněného pláště, který má přehozený přes své levé rameno a předloktí. Socha Jana Evangelisty představuje na plintu v kontrapostu stojící postavu (převážně na pravé noze) v mírně podživotní velikosti. Hlava s dlouhými vlasy je natočena na svou pravou stranu a hledí vzhůru. Pravicí si na hrudi přidržuje bohatě zvlněný plášť, přehozený též přes levé rameno, v pokrčené levici drží zavřenou knihu.