kaple sv. Pavlíny

Volně stojící kaple obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem. Fasády členěny lisenami, ukončeny oběžnou profilovanou korunní římsou, prolomeny obdélnými okny s půlkruhovým záklenkem, v závěru a na průčelí oknem oválným. Střecha sedlová, nad závěrem půlkužel, krytina pálená taška bobrovka. Na hřebenu oktogonální sanktusník s cibulovou bání, makovicí a křížkem. Krytina plechová. V ose průčelí vstup do kaple s půlkruhovým záklenkem, zdoben po stranách pilastry nesoucími profilovanou nadpražní římsu. Vstup osazen dvoukřídlými dveřmi, opatřenými v horní polovině zdobnou kovovou mříží. Nad korunní římsou zdvojený štít s křídly. Spodní část štítu členěna dvěma pilastry, nesoucími římsu s horní částí štítu. V ose půlkruhově uzavřená nika s oválným oknem a letopočtem datující vznik kaple do roku 1789. Interiér zaklenut klenbou na dvou pasech.