hřbitovní zeď s branami a sochami

Hřbitov je po celém obvodu vymezen kamennou ohradní zdí (převážně lomový kámen), která je kryta sedlovou stříškou z pálených cihel. Zeď je v průměru vysoká okolo 2 m a na většině místech ještě nahozená hrubou omítkou šedé barvy. Původní hlavní vstup pilířovou branou v ose hlavního průčelí se sochami sv. Jana Křtitele a sv. Jakuba Menšího je orientovaný směrem k Z, do rozlehlého prostranství před zámkem. Pilíře jsou tradičně členěny na patku, hranolový dřík a silně přesahující, kónicky odstupněné profilované římsové hlavice. Dřík má neobvykle na čelní stěně reliéfní pole v podobě komolého jehlanu, které sedí na dvou koulích. Dnešní hlavní vstup klenutou branou (půlkruhově klenutá brána s konkávně vykrojeným štítem lemovaným úzkou římsou - cihelné zdivo) ve vrcholu kdysi s osazeným kamenným křížem, se nachází jen o několik metrů dále od původního vstupu - také v Z linii ohradní zdi (blíže k příjezdové komunikaci). Vlevo od brány zdobí sníženou korunu zdiva krátké SZ linie litinový kříž na nízkém kamenném podstavci.