obytné křídlo s částí čp. 343

Obytné křídlo stojí na jihozápadní straně zámeckého dvora. Bylo vybudováno ze smíšeného zdiva na dlouhém obdélném půdorysu rozděleném příčnými zdmi na devět zhruba stejných čtvercových dílů, přičemž ke čtvrtému dílu od severozápadu byla na dvorní straně přistavěna osmiboká schodišťová věž. Pozdějšími přestavbami bylo obytné křídlo rozděleno na dnešní tři části. SEVEROZÁPADNÍ ČÁST bez čísla popisného s věží o velikosti čtyř čtvercových dílů. Zbytku křídla bylo přiřazeno č. p. 343 a dělí se na STŘEDNÍ ČÁST o velikosti tří čtvercových dílů a na JIHOVÝCHODNÍ ČÁST o velikosti dvou čtvercových dílů. Celé křídlo má (pokud výjimečně nebude uvedeno jinak) nová dřevěná jednoduchá dvoukřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá okna s izolačními dvojskly, osazená většinou (pokud se zachovaly) do renesančních částečně okosených pískovcových šambrán lícujících s okolní omítkou. Tam, kde se tyto šambrány nezachovaly, byly nahrazeny šambránami štukovými pásovými.