výměnek

Patrový hrázděný výměnek obdélného půdorysu uzavírá pravoúhlý hospodářský dvůr na východě. Sedlová střecha je kryta eternitem. Na severu přiléhá k bráně. Svou delší osou je orientován severozápad – jihovýchod. Nad hřeben střechy vystupuje komínové těleso. Přízemí výměnku je zděné, patro v celém rozsahu hrázděné. Okna v přízemí byla v minulosti dvoukřídlá čtyřtabulková osazená do špalety. Okna prostupující hrázděné patro a štít jsou dvoukřídlá dvoutabulková osazená v líci. Jihozápadní dvorní průčelí - Zděné přízemí je kromě jedné obdélné okenní osy vertikálního tvaru bez otvorů. Hrázděné patro je děleno sloupky na deset polí, každé z nich je ještě ližinami děleno na tři. Krajní pole jsou navíc zavětrována šikmými vzpěrami. Druhým a devátým polem prostupují jednokřídlá okna s dělením do čtyř tabulek osazená ve špaletě. V šesté ose se nacházel úzký obdélný manipulační otvor vertikálního tvaru, po roce 2004 bylo osazen plastovým francouzským oknem bílé barvy. Jihovýchodní štítové průčelí má v patře tři osy. Hrázděné patro je děleno sloupky na šest polí, každé z nich je ještě ližinami děleno na tři. Krajní pole jsou navíc zavětrována šikmými vzpěrami. Druhým a pátým polem prostupují jednokřídlá okna osazená ve špaletě. Zděné přízemí je bez otvorů. K průčelí je přistavěn přístřešek pod pultovou střechou o nízkém sklonu. Štít je svisle bedněný a v horní části má dvě jednokřídlá okna horizontálního tvaru.