krucifix

Kamenný, asi 4 m vysoký pískovcový kříž jižně od silnice na východním okraji obce (Na Kroupovství). Kříž na kamenném stupni obvyklého profilu, sokl obdélného půdorysu s obloukovitým vydutím středu čelní strany. Vrchol base se vzpěrnicí. Tělo soklu obdélné s vydutým čelem, po stranách stojaté voluty s projmutými boky a rokajovým ornamentem na čelech. Na čelní straně soklu rokajová kartuše s (původně zlaceným) nápisem v černém poli. Římsa nad středem vzdutá, profil s lesbickým kyma, deska se simou, oblounek a sima. Zužující se nástavec s volutovými křídly, na čele s rokajem a na vrcholu vzduté římsy (obloun mezi destičkami) mušle. Kříž kónického profilu s nezdobenými rameny, figura v podživotní velikosti s hlavou mírně zakloněnou, nad hlavou nápisová páska „IN/RI“.