hospodářský dvůr Požáry

Soubor dvou dvojic budov, propojených přímým úsekem cesty, dlouhé cca 300 m. Západní dvojice je vázána na pomyslný kruh o průměru cca 130 m. Na severozápadě je do tohoto kruhu vepsána stodola s malou sýpkou, o segmentovém půdorysu v rozsahu 105 stupňové výseče. Na protilehlé straně - na jihovýchodě je situována sýpka. Linie jejího nádvorního průčelí je tečnou zmíněného kruhu. Mezi stodolou a sýpkou stojí věžový transformátor z roku 1924. V druhé východní části stojí na severní straně budova chlévů pro hovězí dobytek, původně ovčín, s podélnou osou ve směru východ - západ. Při východním čele a po jižním boku ovčína stojí kolmo orientovaný patrový obytný dům. Na jižní straně, rovnoběžně s ovčínem, je situována další novodobě upravená hospodářská budova, v ploše mezi nimi kolna. Předmětem ochrany je stodola s malou sýpkou, protilehlá velká sýpka, budova chlévů (ovčína), obytný dům a pozemky vymezeného areálu.