mostek

Mostek překonává původně mlýnský náhon na jeho začátku, kde se odděluje od řeky Bíliny, tedy na jeho západním konci. Jedná se o mostek s mostovkou ve tvaru rovné železobetonové desky na níž bylo osazeno železné zábradlí sestavené z drobných kanelovaných sloupků a úseků mezi nimi, složených z diagonálně se křížících prutů, kosočtverců a koleček. Horní a dolní ukončení tvořily horizontální tyče, úplně nahoře byla ještě jedna horizontální tyč s širším madlem. Při poslední opravě, v prvním desetiletí 21. století, bylo toto zábradlí nahrazeno novým, na první pohled stejným, však v detailech zjednodušeným. Opěry a jejich křídla jsou provedeny z kvádrového (nebo stylizovaného kyklopského) kamenného zdiva.