dům

Dům se nachází severně od kostela sv. Máří Magdaleny na severozápadní hranici návsi. Je obdélný se štítem orientovaným ke komunikaci. Jedná se o zděný patrový dům se sedlovou střechou krytou dvojitě kladenými pálenými taškami, doplněnou u průčelního štítu nízkou polovalbou. Komínové těleso v přední části střechy je v současnosti nevyužívané. Průčelní štít je omítaný, ostatní fasády jsou pouze v cihelném zdivu bez omítek. Hlavní štítové průčelí je v obou podlažích čtyřosé, štít je rovněž patrový se třemi a dvěma okenními osami nad sebou. Jižní vstupní průčelí je desítiosé se vstupem ve čtvrté ose zprava přes portál s valeným kamenným ostěním. Vstupní jsou i šestá, osmá a desátá osa zprava. Tyto vchody vedou do hospodářské chlévní části domu. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé kazetové. Na objektu se dochovala částečně dvoukřídlá dvojitá okna s deseti skleněnými tabulkami. Nad hospodářskou částí se objevují (pokud vůbec) okna dělená do latinského kříže se čtyřmi okenními tabulemi. Okenní otvory jsou rámovány mělkou vpadlou šambránou. Průčelí vodorovně dělí subtilní parapetní a kordonové římsy.