výměnek

Výměnek se nachází jižně od obytného domu. Stavba stojí na obdélném půdorysu se sedlovou střechou se štítem orientovaným do návsi. Krytinou je pálená bobrovka, na obou střešních rovinách jsou umístěny dvě řady volských ok. Fasáda je opticky horizontálně rozdělena na pohledově sjednocený sokl a přízemí a odlišené patro. V přízemí je plocha fasády strukturovaná šedá se zdůrazněnými architektonickými prvky (nároží, hranice soklu, šambrány), které jsou hladké, žluté. Patro je monochromní ve žlutém provedení. Okna v uličním průčelí mají hladké šambrány, patro je členěno prostými, někdy značně širokými pilastry, štít je rozčleněn složitými lisenovými rámci. Mezipatrová římsa je jednodušší pásová s profilací, hlavní římsa je profilovaná s výrazným přesahem. Štít do návsi vrcholí otvorem ve tvaru srdce. Směrem do dvora je objekt členěn šesti osově rozmístěnými otvory. V přízemí jsou vstupní otvory tvořeny sedlovým portálem s projmutím překladem, do těchto otvorů jsou vsazena kamenná pískovcová ostění. Fasáda je řešena obdobně jako hlavní štítové průčelí. Zadní štítové průčelí je ve štítu prolomeno dvěma malými oválnými okénky. Jižní okapní strana je členěna okenními osami s šedým přízemím a patrem s širokými pilastry.