sušárna ovoce

Objekt sušárny na ovoce stojí ve východní části areálu za dvojicí obývaných staveb a stodolou zapuštěný do mírně svažitého terénu. Dům má obdélný půdorys se sedlovou střechou o výrazném sklonu. Krytinou je pálená bobrovka. Západní střešní rovina je doplněna v severní třetině dřevěným vikýřem se sedlovou střechou a jednokřídlými plnými dřevěnými dvířky. Nosné stěny jsou z lomového kamene, nároží jsou zpevněna kvádříkovým zdivem. Zdivo je částečně nahrubo omítnuto, v jižní části prosvítají kameny zdiva. Štít je omítaný prolomený trojicí obdélných otvorů. Na severní straně západní stěny jsou ven otevíravá pravoúhlá dřevěná vrata o dvou křídlech, jižní strana obsahuje klenutý otvor se zapuštěnými dveřmi. Interiér je jen střídmě prosvětlen relativně úzkými okenními otvory po obou okapních i štítových stranách.