terasa

Terasu hrobky lemuje kovaný plot ukotvený do pískovcových sloupků s hlavicemi ve formě stylizovaných stříšek. Plocha plotu je členěna do dekorativních polí s volutami. Po stranách přístupového schodiště na terasu stojí na pískovcových architektonicky pojatých sloupech se stylizovanými hlavicemi figury andělů-světlonošů z tepaného zinkového plechu. Obě figury stojí v mírném záklonu, jejich pohledy směřují vzhůru, směrem k vrcholům pochodní, které drží nad vstupem na schodiště. Pozice obou světlonošů i směry jejich pohledů korespondují s centrálním řešením objektu. Na stejných sloupech v rozích čelní fronty terasy stály dvě vázy z tepaného zinkového plechu, z nichž levá váza byla roku 2003 odcizena. Po stranách přístupového schodiště k hlavnímu vchodu do hrobky stály na jednoduchých sloupech ještě žardiniéry, pravděpodobně z pískovce, které byly taktéž odcizeny spolu s levou vázou roku 2003.