hospodářský objekt

Hospodářský objekt (dnes upravený na kapli) stojí na západní straně areálu fary, mezi garáží se skladem v patře na jihu a patrovým “krčkem” – dodatečným přístavkem fary čp. 74. na severu. Jedná se o přízemní nepodsklepenou hladce omítnutou budovu postavenou ze smíšeného zdiva na protáhlém severojižním obdélném půdorysu se sedlovou střechou krytou dnes pálenými taškami napodobujícími prejzy. Před poslední opravou byly krytinou pálené bobrovky kladené na husté laťování. Objekt má velmi jednoduchou korunní římsu, sokl je odlišen pouze tmavší barvou nátěru fasády, která je okrová. Východní hlavní vstupní podélné průčelí je osmiosé, přičemž výplně otvorů jsou z poslední opravy. V 1., 5. a 7. ose jsou segmentové dovnitř otvíravé rámové dveře osazené ve zděném ostění. V 1. a 5. jsou dvoukřídlé asymetrické o osmi výplních, v 1. ose pravé a v 5. levé, v 7. ose jsou dveře jednokřídlé o šesti výplních. Okna jsou též segmentová, jednoduchá jednokřídlá jednotabulková, zasklena izolačními dvojskly rozdělenými vnitřními zlatými lištami jakoby na devět tabulek. Jsou osazena ve špaletách a mají jednoduché podokenní římsy. Nad dveřmi jsou osazeny novodobé nástěnné lucerny. Fasáda je opatřena novodobými krajkou inspirovanými ornamenty v šedé barvě. Západní zadní podélné průčelí je tříosé, přičemž okna v nich jsou stejná jako v průčelí východním, ale bez podokenních říms. Jsou prolomeny zhruba proti 3., 5. a 8. ose průčelí východního.