sýpka

Sýpka při čp. 27 (původně z Lochočic) je jedinečnou stavbou unikátního řešení. Zděné přízemí přiléhá k ohradní zdi areálu, je omítané, interiér je přístupný jedněmi obdélnými dveřmi. Tato část tvoří podstavec výrazně rozměrnější hrázděné hmoty sýpky. Na podstavci je posazena hrázděná stavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou štípaným šindelem tmavě hnědé až černé barvy. Štíty jsou opatřeny svislým dřevěným bedněním. Pohledové hrázděné zdivo vyniká kontrastem jemně žluté mazaniny s tmavě hnědými dřevěnými prvky. Půdorysné rozměry sýpky na dvou stranách výrazně přesahují soklovou část a tvoří tak zápraží. Zde je od terénu k podlaze sýpky upevněno vnější jednoramenné dřevěné schodiště, kryté přesahem hmoty sýpky, které tak tvoří hlavní vstup do interiéru. Ze štítové strany je přesah podepřen jedním dřevěným hranolovým trámem. Interiér je prosvětlen obdélnými okenními otvory s výplní v dřevěných profilech.