kamenný kříž

Pískovcový kříž, celková výška 4 m. Základ dvoustupňový. Sokl podstavce s profilací na horním obvodu. Na čelní straně nečitelná kartuše, na bocích vpadlá oválná pole. Dřík s volutami. Na čelní straně v dolní části kartuše, uprostřed osazena novodobá deska na paměť padlým v letech 1914 - 1918, v horní části čabraka. Na bocích ve výklencích sv. Florián a sv. Jan Nepomucký. Na zadní straně se čte nápis: Ao 1848 / Z nakladu Počestne / Obce Prodassicke / Pracowal Jan / Zeman ze Žernowa. Horní část římsovitá, zvedající se v soklík. Římsa se uprostřed zvedá a stáčí do volut, pod nimi Boží oko ve věnci. Mezi volutami železný držák světla. Na krajích římsy po andílčí hlavičce. Kříž s trojdílným zakončením břeven, s plastickým korpusem s vlající bederní rouškou, v patě kříže dvojice andílčích hlaviček. Kolem novodobá ohrádka.