márnice

Márnice je připojena k západní straně ohradní zdi, po jižní straně kostela. Vystavěna je na obdélném půdorysu s delší osou orientovanou ve směru sever-jih. Obvodové zdivo je vyzděno ze smíšeného cihlo-kamenného (čedičového) zdiva, které se zachovalo po hlavní římsu. Stavba je přízemní, zastřešení se nedochovalo. Západním a severním zdivem márnice neprostupuje žádný otvor, pouze z jižního zdiva v interiéru vybíhá podesta. Vstup do márnice je umožněn od severu obdélným dveřním otvorem se segmentovým záklenkem a do interiéru mířícími přímými špaletami se segmentovým záklenkem. Od východu byl prostor márnice osvětlován téměř čtvercovým okenním otvorem s přímým překladem a přímými špaletami. Průčelí jsou zcela bez omítek, pouze při vstupu se dochovaly fragmenty nesoucí jednoduchý pásek, který lemoval vstupní otvor. V interiéru se dochovaly hladké omítky při vstupu a v severní části západní stěny. Dnes je márnice torzem, zarostlým vegetací, a to zejména v interiéru.