ohradní zeď se dvěma branami

Ohradní zeď obklopuje hřbitov při kostele a společně se severní stranou kostela vymezuje prostor přibližně na půdorysu nepravidelného lichoběžníku. Vyzděna je ze smíšeného cihlo-kamenného (čedičového) zdiva, které je kryto pultovou stříškou se spádem do hřbitova. Tvoří ji dvě řady na plocho kladených cihel. Na severní straně, po východní straně zádveří kostela, a na západní straně, při jihozápadním nároží kostela, je ohradní zeď prolomena obdélným tělesem brány. Ta je tvořena dvojicí cihelných pilířů ukončených profilovanými římsami a jehlancovou stříškou, krytou bobrovkami. V bránách jsou dvoukřídlá železná vrata se svislými pruty zakončenými hrotovitě a směrem ke středu se zvedající. Ohradní zeď včetně pilířů bran byla omítána, lokálně se hladká omítka dochovala.