mostek

Mostek má dvě zděné opěrné zdi, které jsou zavázány do terénu. Lícové plochy jsou tvořeny lomovým kamenem s úzkou spárou se střední ryskou. Nároží jsou opatřena v omítce provedenou kvádrovou bosáží, mezi kvádry je ve spodní polovině na čelní straně pásová rustika. Zeď ukončuje bohatěji profilovaná korunní římsa. Mezi opěrnými zdmi jsou rozepřeny dva ocelové nýtované obloukové příhradové nosníky, nad nimiž je umístěna čtveřice ocelových válcovaných „I“ nosníků. Ty nesou vlastní mostovku, tvořenou trapézovým plechem a na něm litým betonem. Na korunní římsu zdí nasedá vždy dvojice zděných sloupků se štukovými zrcadly, mezi nimiž je umístěno ozdobné kované zábradlí se stylizovanými listy a liliemi. Po stranách mostovky je mezi sloupky svařované zábradlí. Mezi opěrnými zdmi jsou rozepřeny dva původní ocelové nýtované obloukové příhradové nosníky, které v současné době nemají již statickou funkci. Nad každým příhradovým nosníkem je ocelový válcový nosník „I 220“, na který je původní příhradový nosník částečně zavěšen. Nosníky „I 220“, které jsou kotveny do opěrných zdí, slouží pouze jako pomocná konstrukce pro původní příhradové nosníky a nepodílejí se na roznášení vnitřních sil z mostovky (nebo pouze velmi omezeně). Hlavní nosný systém mostovky tvoří tři ocelové válcované nosníky. Na krajích jsou nosníky „I 300“ a v ose mostovky je nosník „I 320“. Vlastní mostovka je tvořena napříč uloženými válcovanými nosníky „I 100“, mezi které je osazen trapézový plech VSŽ 1200 x 500 mm s litým betonem celkové výšky 160 mm.