zahrada

Zahrada se rozkládá kolem paláce, před jeho hlavním severovýchodním průčelím se zužuje na pouhý zatravněný pruh, který je nakonec přerušen dlažbou před hlavním vchodem. Před jihovýchodním průčelím paláce (s vjezdy do garáží) je od počátku zahrada nahrazena dvorem, který je spojen s branou v jihovýchodním konci zahrady od ní se svažující komunikací. Dvůr i komunikace jsou vydlážděny žulovými kostkami střední velikosti do vzoru vějířů. Zahrada byla v souvislosti s demolicemi a následnou novou výstavbou v 80. letech 20. století na dnešní Masarykově třídě podstatně zmenšena a její zbytek z větší části (před zahradním jihozápadním průčelím paláce) upraven vydlážděním zámkovou dlažbou na parkoviště.