kostel sv. Jiří

Areál kostela sv. Jiří se nachází v centru města, na Jiráskově náměstí, položeném východně od hlavního Palackého náměstí, v jeho těsné blízkosti. Areál je ze tří stran obklopen městskou zástavbou, na severní straně se otevírá volné prostranství náměstí, pojednané v parkové úpravě. Součástí areálu jsou farní kostel sv. Jiří, socha Krucifixu, stojící při severní stěně lodi, a údajně z vybavení staršího kostela pocházející a dnes k severní stěně presbytáře přisazená socha Mojžíše. Hranice areálu nejsou viditelně vymezeny, plocha areálu je dána pozemkem, nad nímž je vystavěn kostel (parc. č. -94) a pozemkem parc. č. 95/1, který je rozložen kolem kostela. Naproti hlavnímu západnímu průčelí kostela se přes uličku rozkládá památkově chráněná budova fary (rč. 2298).