krucifix

Na kvádrovém soklu s předsazenou střední částí čelní stěny a s horní hranou změkčenou zvonovnicí s rostlinným dekorem je nasazeno tělo podstavy s reliéfem Beránka, ležícího na zavřené knize se sedmi pečetěmi a osvíceného paprsky, pronikajícími z mraků. Hlava beránka odlomena. Zezadu vtesaný nápis: WYSTAWENO/ NÁKLADEM FRANCE/ MERTY/ Z REHBERKA/ ROKU 1834.//. Kladí podstavy s trojicí květů ve vlysu, římsa s nízkým trojúhelným štítkem a vegetabilním ornamentem na spodní straně krycí desky. Latinský kříž se soklíkem, osazený na komole jehlancové podstavě s profilovaným soklíkem a na čelní straně s reliéfem lebky pod dvojicí palmových snítek. Na kříži štíhlý korpus s nepřekříženýma nohama a se zvrácenou hlavou. Na hlavě kříže nápisová deska s vtesanými literami IN/ RI//.