příkop

Příkop, sloužící k odvětrání zdiva, se nachází při vnější straně části severozápadního a celého severovýchodního křídla ambitu. Část příkopu při severní stěně severní kaple ambitů (sv. Jana Nepomuckého ?) vede pod chodníkem přilehlé Žižkovy ulice. Zasahuje tedy do pozemkové parcely č. 2485 / 1. Zabezpečen je opěrnými zdmi z hrubě opracovaných pískovcových kvádrů. Koruna těchto zdí je kryta pískovcovými deskami, které jsou místy nahrazeny deskami betonovými, a z převážné části je na ní osazeno železné zábradlí z prutů čtvercového profilu, užitých na koso. Zhruba v polovině severovýchodní strany je příkop přístupný šikmo (ze severu) napojeným pískovcovým schodištěm, které se v něm stáčí k jihovýchodu. Dno příkopu je vybetonováno do tvaru mělkého obráceného segmentu.