rozhledna Milohlídka

Volně stojící vyhlídková věž postavena jako dominanta krajiny. Stavba je zhotovena z pískovcových kvádrů v řádkovém zdivu, neomítaná. Věž nepodsklepena, stojící na jedné řadě kvádrů jako základu stavby, na němž je umístěn sokl stavby o třech řadách pískovcového zdiva a ustupující profil. římsou. Věž není členěna na podlaží, uvnitř stavby je umístěno pouze šnekové schodiště se stupni pískovcovými a opěrným sloupem cihlovým. Schodiště ústí na ochoz věže s kamenným cimbuřím v rozích a věžičkami na půdorysu šestibokém. Věž na půdorysu čtverce 3,5 x 3,5 m na západ orientovaným vstupem. Horizontálně je stavba ve všech stranách členěna profilovanou římsou, vertikálně je stavba ve všech stranách členěna jednou okenní osou s jedním oknem nad římsou. Okna jsou ukončena lomeným obloukem. Vzhledem k tomu, že stavbou prochází schodiště, jsou okna z důvodu bezpečnosti částečně zazděna pískovcovým zdivem a z části zamřížována. Portál vstupních dveří je pravoúhlý, nad vstupem v ostění je umístěn nápis: Vystavená ochotou spanilých dárců milohlídka 1843 / v úlevu nuznoživých --- rozkoši krasolibé.//