měšťanský dům

Jedná se o dvoupodlažní objekt se sedlovou, mírně zvalbenou střechou stojící na úzké gotické parcele. Podsklepena je pouze jz. část objektu, sklep v době prohlídky nepřístupný. Půdorysný rozměr objektu je cca 6 x 11 metrů. V přízemí se při východní stěně objektu nachází chodba, která prochází celým traktem a na svém konci ústí ve schodiště a vchod na dvorek. Po západní straně se nacházejí dvě místnosti. Celé přízemí je plochostropé, pouze v chodbě jsou patrny stopy po původním valeném klenutí. Po dřevěném schodišti vystoupíme do prvního patra. Zde spatřujeme novodobou dispozici, celé patro opět plochostropé, podlahy dřevěné prkenné, v jz. části objektu pak betonové s keramickou dlažbou. Po dřevěném točitém schodišti umístěném v jz. cípu objektu vystoupíme do půdního prostoru. Zde spatřujeme hambálkový krov poměrně subtilních profilů, patrně původu barokního. Podlahu zde tvoří dusaná hlína. Exteriér: Průčelí objektu je v přízemí tříosé. Výplň 1. osy tvoří novodobé vchodové dveře, v osách 2. a 3. se nacházejí novodobá okna dvojitá, členěná do tvaru "T". 1. patro je pak dvouosé, výplně okenních otvorů tvoří okna čtyřtabulková dvojitá, vnější osazena v líci fasády. Ve štítě je možno spatřovat jedno malé okno dvoudílné. Štukovou výzdobu fasády tvoří zejména nárožní armování, jež ve štítu přechází v lisenový pás. Tímtéž pásem je oddělena i plocha štítu od plochy průčelí 1. patra. Nad otvory okenními 1. patra je možno spatřovat štukové římsy bohaté barokní profilace, tvořící jakýsi obloukový zvlněný fronton. Jako střešní krytiny je použito šedých eternitových šablon. (popis V. Medek 1993)