socha sv. Jana Nepomuckého

Socha z vápence stojí na povodní straně na levém břehu na kraji mostu na masivním kamenném hranolovém podstavci. Podstavec se skládá ze soklu, střední části členěné na všech čtyřech stranách obdélnými vpadlinami a vysazené profilované římsy. Na podstavci na podnoži z oblaků se dvěma okřídlenými andílčími hlavičkami stojí socha světce v životní velikosti. Postava je v pokleku na pravém koleni, esovitě prohnutá, hlava bez pokrývky je skloněná vpravo a dolů, pravá ruka spuštěná dolů drží před tělem kříž, levá je pozdvižena vzhůru v žehnajícím gestu. Světec je oblečený v tradičním kněžském oděvu s kožešinovou pláštěnkou přes ramena, kolem hlavy má svatozář v podobě kovového kruhu s pěti hvězdami. Biret leží po jeho levém boku. Celková výška sochy s podstavcem je cca 3,5 m, podstavec má půdorysné rozměry 0,98 x 0,98 m a výšku 1,7 m.