socha sv. Jana Sarkandra

Kamenná socha stojí na návodní straně mostu, osazena na masivním hranolovém podstavci. Podstavec je složen ze soklu a hranolového dříku, členěného na všech čtyřech stranách obdélnými vpadlinami. Ukončen je vysazenou profilovanou římsou. Na oblačné základně se dvěma okřídlenými andělskými hlavičkami je osazena socha sv. Jana Sarkandera v životní velikosti. Postava je v pokleku na obou kolenech, esovitě prohnutá, hlava je pootočená k pravému rameni, pravá ruka spuštěná dolů, levice přidržuje zavřenou knihu opřenou o bok. Světec je oblečený v tradičním kněžském oděvu se štolou kolem krku a s biretem na hlavě. Celková výška sochy s podstavcem je cca 3,5 m, podstavec má půdorysné rozměry 0,98 x 0,98 m a výšku 1,7 m.