socha sv. Antonína Paduánského

Socha sv. Antonína Paduánského je situována SZ od kostela ve Starých Benátkách a čelem orientována přibližně k JZ. Je zhotovena z měkkého pískovce a umístěná na nízké, rozpadající se, zděné podnoži. Je přístupná mírným svahem od JZ po krátkém betonovém schodišti. Z podnože vystupuje trojboký sokl s okosenými rohy a konkávně prohnutými stěnami. Na sokl navazuje podstavec, jehož dřík je zakončen přesahující profilovanou římsovou hlavicí. Dole je rozšířen na rozích volutami, v konkávně prohnutých stěnách jsou zrcadla v oválných rámech. Na podstavci stojí horní nízký trojboký sokl, členěný podobně jako podstavec. Na soklu je umístěna (na tvarově blíže neidentifikovatelném útvaru) socha klečícího světce, natočená lehce doprava. Sv. Antonín je oděn do mnišské kutny s kapucí na zádech. Jeho hlava je nepokrytá, tvář zvětralá a omšelá. Obě ruce chybí a nelze rozeznat tvary atributů. Vpravo u světcových nohou je malá postavička andílka bez hlavy, na V straně vzadu visí pod světcovou nohou přes stěnu soklu polštářový oblak s okřídlenou hlavičkou andílka.