kaple Korunování Panny Marie

Drobnější sakrální stavba s presbytářem na západní straně a hlavním průčelím na východní straně. Na mírně ustoupený presbytář vystavěný nad půlkruhovým půdorysem navazuje loď čtvercového půdorysu. Plášť presbytáře není nijak pojednán. Severní i jižní stěna lodi jsou prolomeny vždy dvěma obdélnými okenními otvory se segmentovým záklenkem. Rámovány jsou kamennou šambránou s kamennou podokenní římsou. Dřevěná okna jsou dělená do tří polí. Hlavní, k východu orientované průčelí kostela je na své ose proraženo pravoúhlým otvorem jediného vchodu. Vymezený je kamenným portálovým ostěním, v nadpraží je na dvou kamenných konzolách vynesena kamenná profilovaná nadedveřní římsa. Nad ní je na ose stěny prolomen kruhový okenní otvor rámovaný kamennou šambránou. Dřevěné okno je děleno křížem do čtyř polí. Po obou stranách nadedveřní římsy jsou do stěny průčelí zahloubeny dva nikové konchou zaklenuté výklenky. Obě sochy, které v nich byly původně umístěné, dnes chybí. Celou stavbu obíhá plynule soklový pás. Nad profilovanou korunní římsou je vynesena sedlová oplechovaná střecha přecházející nad presbytářem v půlkuželový závěr. Nad východním průčelím je sedlo střechy zakryto barokním atikovým štítem rozděleným asi v polovině své výšky profilovanou římsičkou do dvou polí. V dolní polovině je na ose štítu prolomem menší půlkruhový okenní otvor rámovaný kamnnou šambránou. V horní polovině je na téže ose vyveden ve štuku mariánský monogram. Na hřebeni střechy je usazeno mohutně tělo oplechované osmiboké věžičky zastřešené oplechovanou osmibokou jehlancovou střechou, kterou ukončuje hrot s koulí a kovaným patriarchálním křížem.