zvonice

Hranolová patrová stavba v pseudorománském tvarosloví nad čtvercovým půdorysem, z řádkového kamenného zdiva s cihelnými římsami a záklenky, omítaná hladkou omítkou. Prostý sokl z pískovcových desek, patrová (výžlabek na spodní straně střechovité římsy) a hlavní římsa s malovaným spárováním (lesbické kyma, fabionová deska s překapníkem,, oblounek, lysis) nad malovaným vlysem (obdélné výplně) nasazeným na vlys obloučkový, oddělený plochou římskou (oblounek na liště, plochá deska s překapníčkem). V nárožích pilastry, v přízemí s pásovou rustikou z kvádrového zdiva. Malování hnědočervené, v oknech též žluté, přízemí bez otvorů, pouze na východní straně půlkruhový portál s výžlabkem v okosení, dvoukřídlá rámová vrata s výplněmi, dolní výplň s rolverk. výzdobou střední části, zdobená klapačka, kliky se štíty. V patře v každé stěně prosté sdružené okno uvnitř slepého půlkruhově ukončeného výklenku (na vnější straně vyžlabení, na druhé okosení, nasazeného na liště) se slepou rozetou ve cviklu. Malba cviklu konstrukční, v rozetě drobné žluté kružby a úponky (zachováno jen na V a J straně). Jednotlivé úzké obdélné půlkruhem zaklenuté okenní otvory s rovným ostěním jsou odděleny kamenným sloupkem. Podokenní římsa vsazená v celé šířce výklenku je profilovaná kamenná. Okenní otvory jsou uzavřeny dvoukřídlými dřevěnými žaluziovými okenicemi. Zvonice je zastřešena čtyřbokou jehlancovou střechou s námětky, krytou modravou břidlicí. Na vrcholu střechy je osazen hrot s koulí a kovaným dvouramenným křížem. Z jižní strany je do střešního pláště vloženo malé vikýřové okénko ve tvaru oslího hřbetu.