dům

Dům bývalé usedlosti postaveny pravděpodobně v druhé polovině 18. století se nachází ve středu obce, při místní komunikaci, která odbočuje vlevo z hlavni silnice vedoucí do Habartic. Částečně roubeny dům s hrázděným patrem stoji na obdélném půdorysu. V přízemi stavby nalezneme trojdílnou dispozici s roubenou světnici, průchozí klenutou síní a zděným chlévem. Světnici v severním směru rozšiřuje druhy přizemni trakt zděny z lomového kamene. Část teto vestavby, vystupující z půdorysu domu, kryje pultová střecha. Sloupky podstavky situované v prostoru světnice přesahuji do hrázdění patra. Část hrázdění na západním průčelí v minulosti nahradila zeď z pálených cihel. Poměrně vysokou sedlovou střechu s eternitovými šablonami doplňuji jednoduše svisle bedněné štíty.